« Späť

9 VIET, KTORÉ MI ZMENILI POHĽAD NA VŠETKO

Už dva roky si v notebooku píšem denník, ktorý som nazvala Cesta v povolaní. Ten názov vznikol po tom, ako som po pár dňoch preškrtla pôvodný, so znením "Cesta k povolaniu", a to z jediného dôvodu. Z ničoho nič som si zrazu uvedomila, že sa už viac nechcem na svoje životné povolanie pozerať ako na niečo, čo celý život hľadám a raz túžim robiť, ale ako na niečo, čo chcem žiť TU A TERAZ. A zajtra. A o rok. Lebo neviem ako vy, ale ja si osobne myslím, že keď raz Bohu povieš: "Tu som, som Ti k dispozícii!", nebude čakať 35 rokov, kým to zoberie vážne. Občas si naše povolanie predstavujeme ako nejakú cieľovú destináciu, na ktorú sa chceme dokonale pripraviť. Počula som toto prirovnanie už tisíckrát. Viem, že to tak nie je, no napriek tomu s tým stále občas bojujem, pokým si nanovo neuvedomím, že to, čím ma Boh prevádza, tá samotná cesta - už tá je súčasťou povolania, ktoré znamená život v odovzdanosti tu a teraz. A nie o pár rokov neskôr, keď si myslíme, že už na TO budeme ready.

 

Pravidelne sa mi stáva, že ma niekoho slová zasiahnu viac, ako by som čakala. Často sú celkom pokorujúce. No o tom to je. Z môjho online denníka tu sharenem ešte 9 viet, ktoré mi veľmi zmenili môj pohľad na život a život samotný.

 

 

#1: Prestaň rešpektovať svoju neposlušnosť.

Ak ťa môže niečo oddialiť od cesty, po ktorej chceš kráčať, tak to je práve to, že začneš rešpektovať svoju neposlušnosť voči Bohu. A občas tvrdohlavosť. A občas lenivosť.

 

#2: Kedykoľvek budeš mať tendenciu sťažovať sa na to, čo nemáš, spomeň si, že Boh ti dal VŠETKO, čo potrebuješ na to, aby si mohol robiť VŠETKO, čo od teba chce.

Takže, what is your excuse?

 

#3: To, čoho sa najviac bojíš, je často práve to, v čom si ťa Boh chce použiť.

Väčšinou práve vtedy, keď sa na to necítiš. Daj Bohu svoje málo. On to dokáže a chce znásobiť!

 

#4: Nebuď sebestredný a buď Mu ochotný odovzdať všetko.

Hľadaj potreby druhých, nielen tie vlastné. Malá biblická legenda - chlapec, ktorý priniesol Ježišovi päť chlebov a dve ryby - dal všetko, čo mal. Mohol si niečo nechať pre seba. Zároveň sám Ježiš si od neho nemusel zobrať úplne všetko. Ale čo bolo výsledkom? Boh zázračne požehnal všetkých naokolo vrátane neho a to, čo Mu odovzdal, rozmnožil tisícnásobne!

 

#5: Senzácia ochladne.

Nie všetko, čo sa blyští… Inými slovami, neriaď sa len prvotným nadšením. Drž sa vízie a stoj na pevnom základe. Neboj sa, že minieš Božiu vôľu v tvojom živote. On túži po tom, aby sa diala, ešte oveľa viac, ako ty sám.

 

#6: Nežiješ preto, aby si slúžil, ale preto, aby si miloval!

Nikdy si nezameň službu za Boha. Až vtedy, keď bude tvojím skutočným motívom láska, dokážeš slúžiť z celého srdca. Make Jesus the most loved person!

 

#7: Možno ťa odrádza to, keď sa pozeráš pred seba s vedomím, že seješ, ale nevidíš žiadnu úrodu, no zabudol si sa obzrieť späť - na záhradu, ktorá tam už vďaka tebe vyrástla.

Pripomínaj si to, čo Boh už urobil v tebe, s tebou a skrze teba! Diabol sa všemožne snaží, aby si zabudol a aby spochybnil Jeho konanie v tvojom živote.

 

#8: Ber si za vzor a počúvaj rady ľudí, ktorých život ťa skutočne inšpiruje a je ti príkladom.

Ako často si berieš k srdcu ako relevantné názory práve od ľudí, v ktorých šľapajách v skutočnosti kráčať vôbec nechceš?

 

#9: Jediné, čím sa líšime od “biblických hrdinov” je ich viera.

Asi ani netušíš, čo zmôže tvoja modlitba! Je čas zažiť na vlastnej koži, čo to znamená žiť vierou. Tak naozaj.

Vybraný webový obsah už neexistuje.