« Назад

Ranč Kráľova Lehota – miesto „kúziel a zázrakov“?

Ranč Kráľova Lehota – miesto „kúziel a zázrakov“?

Áno. Takto náš Ranč na kopu ľudí pôsobí. A niet divu. Nech už za nami prichádzajú raz ročne na CampFest – úžasný festival s nádhernou atmosférou, plný hudby a letnej zábavy, alebo každý mesiac na TWC školu, kde sa učia chváliť novým spôsobom, alebo na poradenstvá Nová DNA, kde sa uzdravujú ich rany či problémy, alebo na akúkoľvek inú akciu či konferenciu, vnímajú ľudia podobné pocity.

Ak Ranč poznáte, iste viete, o čom hovorím. Ak ste tu ešte neboli, skúsim vám to popísať. Väčšina ľudí, ktorí sem prichádzajú, sa na návštevu Ranča teší. Aby aj nie! Tešia sa buď preto, že už tu zažili veľa krásnych okamihov, alebo preto, že im o tom niekto rozprával, a tak sú zvedaví na nové veci. Odídu sem a nechajú za sebou únavu všedných dní. Špinavé ulice miest, pracovné starosti, rodinné problémy, čokoľvek, čo ich ťaží... A nadýchnu sa čerstvého vzduchu v údolí medzi Vysokými a Nízkymi Tatrami. Nadšene sa zúčastňujú programu, či už prednášok, modlitieb alebo chvál. Cez prestávky si môžu dať v kaviarni kávu alebo koláčik. Hurá na ďalší program! Potom je ešte kopec času na porozprávanie sa so starými známymi alebo nadväzovanie nových priateľstiev. Navyše – všetci tí ľudia okolo sú veriaci! To je tak úžasný pocit!

 

 

A potom...? Potom už je zase čas sa nadýchnuť, ten čerstvý nádych v sebe udržať čo najdlhšie a zase sa vydať do všedného života, ísť do práce, starať sa o rodinu, bojovať v duchovných veciach, v ktorých sa človek počas návštevy Ranča posunul ďalej. A uchovať si nádhernú spomienku na Ranč, kde sú samí nadšení kresťania.

Tak počkať... Prečo tu o tom hovorím? Veď je to predsa jasné. Tak dobre, skúsim vám to popísať ešte z iného pohľadu.

Hostia odišli. Čas sa zastaviť a oddýchnuť si. A potom znovu rýchlo do práce. Niekto prezliekať postele a upratovať, niekto opravovať rozbité veci, iný nahrávať pozvánku na nasledujúcu akciu, ďalší dohadovať rečníkov a kapely, a niekto jednať o kúpe ďalšieho domu. A skôr, ako sa nadejeme, je piatok a prichádzajú noví hostia. Rýchlo ešte doriešiť nutné veci. Registrácia, ubytovanie. Nasvietiť a nazvučiť. Uvariť večeru. Ešte raz zmyť podlahu, lebo všetci majú zablatené topánky. Otvoriť kaviareň. Dopripravovať prednášku. Rozmiestniť stoličky. A ideme! Všetci na sto percent. Modlitby, chvály, prednášky. Upratovanie, riady, kaviareň. Propagácia, zbierka, svedectvo. Kúrenie, drevo, elektrina. Toto sa nepodarilo. Náhradné riešenie. Ale rýchlo!

A potom...? Hostia odišli. Čas sa zastaviť a oddýchnuť si. A potom zase rýchlo do práce...

 

 

Už rozumiete, o čom hovorím, že? Sú ľudia, ktorí na Ranč idú na víkend, a sú ľudia, ktorí tu sú nonstop. Je teda Ranč v Kráľovej Lehote miestom „kúzel a zázrakov“? Môže sa to tak zdať. Kvôli vám, pretože nebyť vás, hostí, nebolo by pre koho všetky tie akcie robiť. Kvôli nám, pretože bez nás by ste zase vy nemohli prísť. Ale je nutné povedať, že ani kvôli nám, ani kvôli vám, sa tu na Ranči žiadne zázraky diať nebudú. Všetka tá sláva patrí nášmu Bohu, ktorý Jediný môže urobiť pre ľudí nemožné. Ktorý sa stále postará, že Ranč funguje a že sem prichádzajú hostia. Ktorý povoláva nových ľudí do najrôznejších služieb. Ktorý rozširuje naše obzory a možnosti. Ktorý nás podopiera, dodáva nám silu a energiu, ktorý nás ochraňuje, ktorý zariaďuje, že sme tu v bezpečí, ktorý nám dáva múdrosť či slová poznania. Všetko je to len o ňom.

O ňom, ktorý si používa nás, nedokonalých a chyby robiacich ľudí, aby sa na našom diele oslávil. Aby ukázal svoju moc, svoju lásku, svoju nesmiernu dokonalosť.

A pretože je to o ňom, ktorý si volá každého jedného človeka, a nie o nás, nechceme sa pred vami uzatvárať, nechceme sa hrať na „my“ a „vy“ a nechceme hovoriť: „je to náš boj“.

 

 

Uvedomili sme si, že je to boj nás všetkých. A preto pre vás máme návrh a výzvu zároveň. Pre vás, to znamená pre všetkých, ktorí majú Ranč radi. Ktorí tu boli a radi by niekedy prišli znovu. Pre tých, ktorí tu možno ešte neboli, ale zaujímajú sa o našu službu. Pre všetkých návštevníkov CampFestu, pre všetkých účastníkov TWC školy alebo Novej DNA, či iných konferencií a programov. Pre všetkých, ktorí chcú šíriť Božie kráľovstvo na Zemi. Pre všetkých, ktorým na našej práci záleží. Pozývame vás a voláme do spoločných modlitieb.

Vnímame, že potrebujeme byť prepojení s ľuďmi „vonku“, vieme, že potrebujeme modlitebnú podporu a veríme, že Boh sa k nej prizná.

Modliť sa chceme za tieto veci:

  • Ľudia na Ranči: Pracovníci, či už zamestnanci alebo dobrovoľníci, potrebujú požehnanie do osobných životov aj do ich práce.
  • Požehnanie práce: Naša práca sa skladá z programu – chvál, prednášok, technického zabezpečenia (zvuk, svetlá, projekcia...); prevádzky Ranča – ubytovanie, upratovanie, stravovanie, koordinácia hostí, kúrenie, technická správa; rozširovania služieb a priestorov – stavanie kontajnerovej budovy, rozbiehanie rekondičného centra, správa domov a pozemkov; celoročnej prípravy CampFestu koordinácia tímov a dobrovoľníkov, príprava programu, príprava areálu a plánovanie; a zabezpečania fungovania LifeTv nahrávanie, strih, zvuk, video, grafika, playlisty, moderovanie, zmluvy, licencie.
  • Požehnanie fungujúcich projektov: CampFest, Škola TWC, Nová DNA – poradenstvo a škola, LifeTv, kapela Timothy, kapela Zion, konferencie, Most Café Prešov, poradenské centrum v Bardejove, MPK Shop
  • Duchovné boje: Každý, kto pracuje na Božom diele, potrebuje aj Božiu ochranu. A ak na Božom diele pracuje celý tím, potrebuje múdrosť, potrebuje slová poznania, potrebuje rozsudzovať dobré a zlé, potrebuje hranice pre každého jedného člena. A potrebuje celú kopu anjelov.

 

Za tieto veci sa na Ranči modlíme a budeme vám veľmi vďační, ak sa k nám pripojíte. Veríme, že čím viac ľudí sa spojí v modlitbách, tým väčší bude mať Boh priestor nás prekvapiť ďalšími a ďalšími zázrakmi. Ďakujeme!

 

Miriam Vostrá

 

Комментарии
Выбранный сетевой контент больше не существует.