« Назад

Škola Nová DNA

Vždy, keď začína nový ročník školy Nová DNA, prežívam zmiešané pocity. Po dvoch rokoch prichádza veľká zmena. Noví študenti zvykajúci si na Ranč, na program školy, na nových spolužiakov, všetko je ešte také „surové“, neotesané, všetci akosi bojujeme s novou situáciou. Ešte pred pár mesiacmi sme si užívali blízke vzťahy so „starými študentmi“, ktorí už Ranč poznali ako dôverné miesto, mali medzi sebou blízke priateľské vzťahy, tešili sa na seba... A teraz začíname odznova...

 

 

Je to neuveriteľné, ako sa po pár mesiacoch začne atmosféra v skupine cca 130 ľudí postupne meniť, ako sa začínajú „prelamovať ľady“, začneme sa približovať jeden k druhému, ako sa vzájomne spoznávame, začíname si na seba zvykať a mať sa stále viac radi. 

Skrze Pána Ježiša, v prostredí modlitby, jeho Slova, zdieľania našich slabostí a zranení, vzájomnej otvorenosti sŕdc sa v priebehu jedného roka zázračne vytvorí jedna 130-členná rodina, ktorá prechádza mesiac čo mesiac spoločne riešením jednej z oblastí našich životov (vzťah s Nebeským Otcom, naše zranené city, premena myslenia, naše strachy, boje s hnevom apod.). Učíme sa byť si blízko, keď plačeme, modliť sa za seba, keď bojujeme a radujeme sa, keď počujeme svedectvá o vypočutých modlitbách, o novej slobode, o uzdravení a víťazstve.

 

 

Toto všetko by nebolo možné bez vernosti nášho Pána, ktorý sa stále zjavuje ako ten istý včera, dnes a naveky. A tiež vďaka láske a vrúcnosti služby tímu služobníkov, poradcov, ktorí sa rozhodli v priebehu dvoch rokov mesiac, čo mesiac slúžiť na víkende školy Nová DNA alebo Nová DNA poradenstvo. Im patrí veľká vďaka. Pre mňa sú práve oni tým najväčším povzbudením, lebo mať v tíme ľudí, ktorí majú takéto srdcia, ochotné dávať, starať sa o iných, brať na seba cudzie bremená je veľká vzácnosť a nesmierna radosť.

Zuzana Kostohryzová

Комментарии
Выбранный сетевой контент больше не существует.