« Späť

CampFest? Bude?

 

Ahojte CampFesťáci!

Rozmýšľali ste, čo a ako bude tento rok s CampFestom?

My sme veru rozmýšľali.

Snívali sme, modlili sa, pýtali sa, čo je v tomto čase potrebné pre Božie kráľovstvo na Slovensku, čo potrebujú mladí ľudia a kde je v tom naša úloha. A teraz vám aspoň v náznakoch vyrozprávam, čo sme si vysnívali.

CampFest tento rok pripravujeme v dvoch víkendoch za sebou, 29.7. – 1.8. a 5.8. – 8.8. Dejiskom festivalu bude už tradične Ranč Kráľova Lehota v osade Svarín, 5 km za dedinou Kráľova Lehota.

 

Foto: Martin Štecher, Člověk a Víra, CampFest 2019

 

Minuloročný CampFest INAK

Minulý rok sme kvôli korona opatreniam robili CampFest INAK, teda nie klasický veľký festival pre 6000 ľudí, ale celý mesiac večerných programov s menším počtom návštevníkov na každý deň. Zároveň sme v areáli pripravili sprievodné aktivity, poradenstvo, modlitebnú miestnosť, chillout zónu, Lipovú záhradu, mini ZOO a spolu s dobrovoľníkmi a účastníkmi sa nám podarilo vytvoriť atmosféru campingovej pohody. Dobré rozhovory, vzťahy, inšpiratívni ľudia, volejbal, jašenie detí, zdieľanie a modlitby. Pre nás ako tím to bolo prelomové. Naučili sme sa robiť veci inak, improvizovať, nevzdávať sa uprostred nepriaznivých podmienok. A nanovo sme objavili, akú cenu má čas investovaný do priateľstiev, rozhovorov a budovania vzťahov.

 

A čo nás čaká tento rok?

Tento rok túžime po niečom väčšom ako minulé leto. Chýbajú nám časy, keď plný Hangár spolu večer chválil Boha jedným hlasom, keď sme sa videli s celým tímom naraz, nie len s desatinou tímu. Nostalgicky spomíname na živý ruch areálu plného ľudí a premakaný program na veľkom pódiu so všetkými detailami a vychytávkami. Ani nie tak pre ten program samotný. Chýbajú nám ľudia, s ktorými sme spolu „ťahali nočné“ aby sme zo seba vydali to najlepšie a videli ovocie v podobe premenených životov. A chýbajú nám mladí ľudia. Dištanční študenti a zoomujúci mládežníci, ktorých sme rok – dva nevideli. Pre toto leto máme teda predstavu o „takmer veľkom CampFeste“. Chceme postaviť Hangár ako za starých slávnych čias, a k tomu ešte jeden – dva ďalšie programové stany, v ktorých bude prebiehať súbežný program. V CampFest HOME si budete môcť posedieť, vypiť kávu alebo klasické CampFestové mojito, porozprávať s priateľmi, poobzerať knižky a tričká alebo si len oddýchnuť na gauči a vstrebať dojmy z programu. Stanovačka na veľkej CampFestovej lúke, poradenský stan, športové atrakcie, úvodný a záverečný CampFestový program – to všetko sú pre nás veci, bez ktorých si veľký CampFest nevieme predstaviť, a tak o nich znova s nadšením snívame, ako keby od posledného veľkého CampFestu prešlo 100 rokov.

 

Foto: Martin Štecher, Člověk a Víra, CampFest 2019

 

„Takmer veľký CampFest“ preto, lebo sme ho rozdelili do dvoch víkendov. Ešte stále nevieme, ako bude leto vyzerať z hľadiska epidemiologickej situácie a zdalo sa nám, že v dvoch víkendoch bude pre nás ľahšie popasovať sa s obmedzeniami a opatreniami. Naša túžba a predstava je vidieť v CampFestovom areáli každý víkend 1 000 účastníkov, pokiaľ to opatrenia dovolia. A ak by náhodou bolo možné usporiadať aj podujatia s účasťou nad 1000 ľudí, určite sa nebudeme obmedzovať.

 

Zlaté ruky, bez ktorých sa nezaobídeme

Ako každý rok, aj teraz budeme hľadať dobrovoľníkov na zabezpečenie celej organizácie festivalu. Máme veľké šťastie, že každý rok na CampFest prichádzajú mladí ľudia, ktorí celý týždeň makajú na všetkom, čo treba, od stavania stanov a prípravy areálu, cez stráženie, upratovanie, hrabanie sena, registráciu, zvoz a triedenie odpadu a rôzne služby v CampFest HOME, až po skladanie stanov a upratovanie areálu po CampFeste. Špeciálnou službou je vždy kuchyňa a kaviareň, do ktorých každý rok hľadáme dobrovoľníkov so zdravotným preukazom pre prácu s potravinami. Dobrovoľnícky CampFest bude prebiehať v dvoch turnusoch: 25.7. – 1.8. a 1.8. – 8.8. Zídu sa nám všetky ochotné ruky. Minuloročný dobrovoľnícky čas a ranné programy s dobrovoľníkmi boli pre nás veľkou inšpiráciou. Radi by sme aj tento rok nechali areál CampFestu počas dobrovoľníckej prípravy otvorený a voľne prístupný okoloidúcim, cyklistom, turistom alebo stanujúcim dovolenkárom, a dať aj širšej verejnosti možnosť pridať sa na ranný alebo večerný dobrovoľnícky program počas celých dvoch týždňov. Vďaka tomu nám nebude chýbať ani atmosféra minuloročného CampFestu INAK. Modlitebná miestnosť v maringotke, chillout zóna, detské atrakcie, Lipová záhrada – to všetko boli veci, ktoré minuloročnej CampFestovej atmosfére pridali na čare a radi by sme ich zachovali aj v tomto roku.

 

Foto: Anna Gajdošíková, Člověk a Víra, CampFest 2019

 

Nebude to tak, ako čakáte

Celý CampFestový areál bude vyzerať trochu inak. Inak ako minulý rok, aj inak ako roky predtým. Výnimočná situácia nám pomohla „prekopať systém“ v duchovných aj v praktických veciach. Všeličo sme popremiestňovali a zreorganizovali, aby sme si uľahčili prácu, aj aby sme účastníkom vylepšili zážitok. Viac zatiaľ neprezradím. Ak ste zvedaví, príďte sa na to pozrieť naživo. A dovtedy vás pozývame snívať spolu s nami. Veľmi túžime po osobných, hlbokých stretnutiach s Pánom Bohom aj s ľuďmi. A veríme, že Pán Boh nás môže znovu prekvapiť niečím nečakaným.

A o akom CampFeste snívate vy?

 

 

Vybraný webový obsah už neexistuje.